Галерија у БалканскojУ галеријском простору приказана је изложба под називом „Јунаци отаџбине-погинули за време НАТО агресије 1999. године“.
 Изложбена поставка је посвећена погинулим и несталим браниоцима отаџбине током оружаних дејстава на територији Косова и Метохије од 10.фебруара 1998. године, и током двоипомесечне агресије НАТО-а у пролеће 1999.године. Према јединственом азбучнику изложене су фотографије и лични податци погинулих и несталих бораца.
Борбени дух и достојанство, јунаштво и храброст били су опредељење свих синова Српског народа да се одупру неправди и нечовештву. Многи су примери јунаштва где су српски борци показали своје људско опредељење ступањем у јединице, напуштајући своје домове и породице, опредељујући се за борбу свесни да тиме угрожавају властити живот. Ова изложбена поставка још једно је сведочанство о људском страдању и материјалном разарању током НАТО агресије 1999. године.
Припадници Војске Србије и МУП-а  као нераздвојни део свог народа, са својим слободарским духом херојски су се тада супротставили нападима највеће војне силе - чланицама НАТО алијансе. То су били дани када је у потпуности дошла до изражаја патриотска свест, што је условило изузетну храброст и моралну чврстину свих припадника оружаних снага. За своју земљу живот су положили војници на одслужењу војног рока, добровољци, припадници резервног састава, подофицири и официри, као и припадници Министарства унутрашњих послова.
 
Улаз се не наплаћује.
Посету је потребно најавити најмање два дана унапред на телефон или емаил Војног музеја.