Galerija u BalkanskojU galerijskom prostoru prikazana je izložba pod nazivom „Junaci otadžbine-poginuli za vreme NATO agresije 1999. godine“.
 Izložbena postavka je posvećena poginulim i nestalim braniocima otadžbine tokom oružanih dejstava na teritoriji Kosova i Metohije od 10.februara 1998. godine, i tokom dvoipomesečne agresije NATO-a u proleće 1999.godine. Prema jedinstvenom azbučniku izložene su fotografije i lični podatci poginulih i nestalih boraca.
Borbeni duh i dostojanstvo, junaštvo i hrabrost bili su opredeljenje svih sinova Srpskog naroda da se odupru nepravdi i nečoveštvu. Mnogi su primeri junaštva gde su srpski borci pokazali svoje ljudsko opredeljenje stupanjem u jedinice, napuštajući svoje domove i porodice, opredeljujući se za borbu svesni da time ugrožavaju vlastiti život. Ova izložbena postavka još jedno je svedočanstvo o ljudskom stradanju i materijalnom razaranju tokom NATO agresije 1999. godine.
Pripadnici Vojske Srbije i MUP-a  kao nerazdvojni deo svog naroda, sa svojim slobodarskim duhom herojski su se tada suprotstavili napadima najveće vojne sile - članicama NATO alijanse. To su bili dani kada je u potpunosti došla do izražaja patriotska svest, što je uslovilo izuzetnu hrabrost i moralnu čvrstinu svih pripadnika oružanih snaga. Za svoju zemlju život su položili vojnici na odsluženju vojnog roka, dobrovoljci, pripadnici rezervnog sastava, podoficiri i oficiri, kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Ulaz se ne naplaćuje.
Posetu je potrebno najaviti najmanje dva dana unapred na telefon ili email Vojnog muzeja.