Поводом 100 година од Кумановске битке у Галерији Војног музеја данас је отворена изложба посвећена учешћу Србије у балканским ратовима 1912-1913. Уз звуке нумере Низамски растанак који је извела естрадна уметница Мерима Његомир и пригодан драмски текст који је говорио драмски уметник Лепомир Ивковић, изложбу је отворио председник Владе Србије Ивица Дачић. Свечаности су присуствовали бројни државни и војни званичници, као и представници дипломатско кора.

 

Изложбу „100 ГОДИНА ОД КУМАНОВСКЕ БИТКЕ Србија у балканским ратовима 1912-1913. године“ под покровитељством Владе Републике Србије, Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, а у организацији Војног музеја и Фондације Народне библиотеке Србије, припремио је ауторски тим кустоса Војног музеја поручник Дејан Миливојевић, Вук Обрадовић и Наташа Томић

Посетиоци ће на изложби, између осталог, моћи да виде оружје из тог периода балканских ратова, униформе и друге предмете које су користили српски војници, као и виртуалну презентацију Кумановске битке.

Изложба је за посетиоце отворена од 25.октобра, сваког дана од 10 до 17 часова осим понедељка.

 


 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас