Отворена изложба ''Ослобођење Београда 1944.''

20. 10. 2014

Поводом обележавања седамдесет година од ослобођења Београда ,у Галерији Војног музеја, отворена је изложба „Ослобођење Београда 1944“, аутора Душанке Маричић.

Изложбу је отворио помоћник Министра одбране за људске ресурсе, господин Милош Јанковић, који је овом приликом истакао да, у години када обележавамо 70 година ослобођења Београда у Другом светском рату, 70 година победе над фашизмом, не можемо, а да се не присетимо свих погинулих бораца, стрељаних и страдалих родољуба, као и свих невиних жртава београдских логора.
Посетиоцима се обратио и начелник Војног музеја, потпуковник доктор Иван Мијатовић, који је истакао да је судбина Војног музеја делом испреплетена са ослобођењем Београда, а данашња изложба '' Ослобођење Београда 1944.'' jе прилика да се многе неиспричане приче представе широком аудиторијуму.
Отварању изложбе је присуствовао велики број гостију и званица, чији је долазак пропраћен музичком нумером у извођењу Уметничког ансамбла „Станислав Бинички.“
Публика има прилику да види живо сведочанство Београда из периода његовог ослобођења 1944.године, а то су делови наоружања, опреме и одеће окупаторске непријатељске нацистичке војске, као и савезничких ослободилачких снага Црвене армије и Народноослободилачке војске и партизанских одреда Југославије. Поред тога, ту су и ликовна дела и бројне фотографије који пружају живу слику Београда из тог времена.
Изложба ће бити отворена до 23.новембра, сваког дана од 10 до 17 часова, осим понедељка.
Улаз је бесплатан.

    

  

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас