Наградe "Михаило Валтровић" за 2015.

20. 05. 2016

 

Поводом обележавања Међународног дана музеја – 18. маја, Музејско друштво Србије доделило је награде "Михаило Валтровић" за достигнућа остварена током 2015. године.

Додељене су три равноправне награде, а од којих су две везане за Војни музеј. 

За најуспешнију изложбу у 2015. години награду „Михаило Валтровић“ Музејског друштвa Србије  понела је изложба ''Српски санитет 1914 -1918''. Престижна награда додељена је ауторском тиму изложбе, у саставу: др Мирко Пековић, музејски саветник Војног музеја, Гордана Буловић, кустос – историчар из Музеј града Новог Сад и Бранислав Станковић кустос – историчар из Народног музеја у Шапцу. Изложба је приређена у галерији Војног музеја у мају 2015. године, у оквиру обележавања стогодишњице Великог рата, као заједнички пројекат Војног музеја Београд, Музеја града Новог Сада и Народног музеја из Шапца.

 

За монографију  "Војни музеј 1878-2014" награђен је мр Предраг Лажетић, музејски саветник Музеја ЈРВ. Међу корицама богато илустрованог издања Војног музеја и Медија центра „Одбрана“ налазе се подаци сакупљени из више архива, који сведоче, не само о животу Војног музеја, као институције, већ и о историји српске војске и читавог српског народа.

 

  

 

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас