odlikovanja izl.jpg

Изложбе Војног музеја у Нишу и Чачку

13. 02. 2012

Војни музеј и ове године учествује у обележавању Сретења - Дана државности Републике Србије, према Програму обележавања националног празника Сретење-Дан државности Србије 2012. године Владе Републике Србије.

 
Према Наведеном програму, поред изложбе у Галерији Војног музеја у Београду "Војне пушке великог калибра", од 13. фебруара 2012. године Војни музеј ће гостовати са изложбама "Одликовања Кнежевине и Краљевине Србије" у галерији Синагога Народног музеја у Нишу и "Српске војне заставе из Балканских и Првог светског рата" у галерији Народног музеја у Чачку које ће у својстцу изасланика Владе Републике Србије отворити министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу господин Милан Марковић, односно државни секретар у Министарству одбране господин Игор Јовичић.
 
Ове две изложбе, које говоре о изузетној традицији српске војске представљене су јавности прошле године, прва у Новом Саду а друга у Нишу, изазвавши велико интересовање и одзив посетилаца. Из тог разлога одлучено је да се оне представе и ове године у другим местима.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас