Донација диверзантске подморнице П 911

12. 06. 2018

 

 

На основу Споразума о донацији диверзантске подморнице П 911, као музејског предмета, од стране Министарства одбране Црне Горе Министарству одбране Републике Србије, потписаног 11.09.2015. године, спроведена је процедура у вези реализације транспорта наведеног средства са локације на којој се налазила у Боки Которској, Црна Гора, на локацију на којој треба да буде смештена у Републици Србији.

 

Министарство одбране Републике Србије је у сарадњи са Јавним предузећем „Југоимпорт СДПР“ предузело низ мера за успешну реализацију преузимања, утовара, транспорта и истовара наведеног средства које има изузетно велики значај и које ће као музејски предмет Војног музеја говорити о једном историјском периоду у ком су се војници-морнари са територије Републике Србије, али и бивших република СФРЈ, нашли као активни учесници и очувати успомену и традицију у вези са тим.

 

Диверзантска подморница П 911“Тиса“, дуга 19,5 метара и тешка 88 тона, коју као музејски предмет, донира Министарство одбране Црне Горе Министарству одбране Републике Србије, преузета је 11.06.2018. године у Црној Гори и биће допремљена на Сидриште „Ушће“ у уторак, 12.06.2018. године у поподневним часовима, ради даљих припрема за постављање и излагање на наведеној локацији.

 

 

  

  

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас