Посета саудијског принца Султана бин Салман бин Абдулазиза Војном музеју

04. 11. 2015

 

 Дана 04.11.2015. године, у оквиру званичне посете високе делегације Краљевине Саудијске Арабије, Републици Србији, у посети Војном музеју био је Њ.К.В саудијски принц Султан бин Салман бин Абдулазиз, председник државног савета Краљевине Саудијске Арабије за туризам и културно наслеђе. Овај високи саудијски званичник, у чијој надлежности је област туризма и културе, посетио је Војни музеј и Калемегданску тврђаву у склопу организованог обиласка културно-историјских споменика у Београду.

 

Њ.К.В принц Султан бин Салман бин Абдулазиз примљен је од стране начелника Војног музеја, пуковника Драгана Раденковића који је у неколико уводних реченица, укратко упознао принца са Војним музејем.

Након тога, принц Султан бин Салман бин Абдулазиз у пратњи начелника Војног музеја и водича кроз музејску поставкује кренуо у обилазак сталне музејске поставке.

Обилазак је трајао око пола сата и том приликом је високом саудијском званичнику представљена богата и знаменита ратничка прошлост српског и осталих балканских и јужнословенских народа.

 

Након обиласка, Њ.К.В је изразио задовољство што је посетио Војни музеј и упутио речи захвалности начелнику Војног музеја на срдачном пријему и сажетом излагању садржаја сталне музејске поставке. О свом боравку у Војном музеју, саудијски принц је оставио писани траг, уписавши своје импресије у Књигу утисака.

 

 

На крају посете, Њ.К.В је свечано уручен пригодан поклон у знак сећања на боравак у Војном музеју.

 

 

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас