Povodom 100 godina od Kumanovske bitke u Galeriji Vojnog muzeja danas je otvorena izložba posvećena učešću Srbije u balkanskim ratovima 1912-1913. Uz zvuke numere Nizamski rastanak koji je izvela estradna umetnica Merima Njegomir i prigodan dramski tekst koji je govorio dramski umetnik Lepomir Ivković, izložbu je otvorio predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić. Svečanosti su prisustvovali brojni državni i vojni zvaničnici, kao i predstavnici diplomatsko kora.

Izložbu „100 GODINA OD KUMANOVSKE BITKE Srbija u balkanskim ratovima 1912-1913. godine“ pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, a u organizaciji Vojnog muzeja i Fondacije Narodne biblioteke Srbije, pripremio je autorski tim kustosa Vojnog muzeja poručnik Dejan Milivojević, Vuk Obradović i Nataša Tomić.

Posetioci će na izložbi, između ostalog, moći da vide oružje iz tog perioda balkanskih ratova, uniforme i druge predmete koje su koristili srpski vojnici, kao i virtualnu prezentaciju Kumanovske bitke.

Izložba je za posetioce otvorena od 25.oktobra, svakog dana od 10 do 17 časova osim ponedeljka.

 


 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas