odlikovanja izl.jpg

Izložbе Vojnog muzeja u Nišu i Čačku

13. 02. 2012

Vojni muzej i ove godine učestvuje u obeležavanju Sretenja - Dana državnosti Republike Srbije, prema Programu obeležavanja nacionalnog praznika Sretenje-Dan državnosti Srbije 2012. godine Vlade Republike Srbije.

 
Prema Navedenom programu, pored izložbe u Galeriji Vojnog muzeja u Beogradu "Vojne puške velikog kalibra", od 13. februara 2012. godine Vojni muzej će gostovati sa izložbama "Odlikovanja Kneževine i Kraljevine Srbije" u galeriji Sinagoga Narodnog muzeja u Nišu i "Srpske vojne zastave iz Balkanskih i Prvog svetskog rata" u galeriji Narodnog muzeja u Čačku koje će u svojstcu izaslanika Vlade Republike Srbije otvoriti ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu gospodin Milan Marković, odnosno državni sekretar u Ministarstvu odbrane gospodin Igor Jovičić.
 
Ove dve izložbe, koje govore o izuzetnoj tradiciji srpske vojske predstavljene su javnosti prošle godine, prva u Novom Sadu a druga u Nišu, izazvavši veliko interesovanje i odziv posetilaca. Iz tog razloga odlučeno je da se one predstave i ove godine u drugim mestima.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas