Donacija diverzantske podmornice P 911

12. 06. 2018

 

 

Na osnovu Sporazuma o donaciji diverzantske podmornice P 911, kao muzejskog predmeta, od strane Ministarstva odbrane Crne Gore Ministarstvu odbrane Republike Srbije, potpisanog 11.09.2015. godine, sprovedena je procedura u vezi realizacije transporta navedenog sredstva sa lokacije na kojoj se nalazila u Boki Kotorskoj, Crna Gora, na lokaciju na kojoj treba da bude smeštena u Republici Srbiji.

 

Ministarstvo odbrane Republike Srbije je u saradnji sa Javnim preduzećem „Jugoimport SDPR“ preduzelo niz mera za uspešnu realizaciju preuzimanja, utovara, transporta i istovara navedenog sredstva koje ima izuzetno veliki značaj i koje će kao muzejski predmet Vojnog muzeja govoriti o jednom istorijskom periodu u kom su se vojnici-mornari sa teritorije Republike Srbije, ali i bivših republika SFRJ, našli kao aktivni učesnici i očuvati uspomenu i tradiciju u vezi sa tim.

 

 

Diverzantska podmornica P 911“Tisa“, duga 19,5 metara i teška 88 tona, koju kao muzejski predmet, donira Ministarstvo odbrane Crne Gore Ministarstvu odbrane Republike Srbije, preuzeta je 11.06.2018. godine u Crnoj Gori i biće dopremljena na Sidrište „Ušće“ u utorak, 12.06.2018. godine u popodnevnim časovima, radi daljih priprema za postavljanje i izlaganje na navedenoj lokaciji.

 

         

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas